Liten skål för 2,2 miljoner dollar

Dingware skål

Skulle du betala 2,2 miljoner dollar för den här skålen? Ja kanske om man har riktigt gott om pengar och uppskattar den ovanliga skålen som är av Ding-typ (Dingware eller Dingyao) och är täckt av en elfenbensfärgad glasyr. Skålen är av finaste kvalitet. Den tillverkades under Norra Songdynastin (960 -1127)
Köparen var Giuseppe Eskenazi i London, som är en av de främsta internationella handlarna av kinesiska antikviteter. Det finns bara ett tidigare känt exemplar av skålen och det är på British Museum i London, från Oppenheimer Collection.

Se det fina mönstret inuti skålen
Se det fina mönstret inuti skålen

Skålen köptes på en loppis för tre dollar och såldes den 19/3 2013 för 2,2 miljoner dollar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *