På antikjakt i Arboga

Arboga Antik lockar på Instagram med många intressanta föremål och jag kan helt enkelt inte låta bli att göra ett besök. Det tar närmare en timme att minutiöst gå igenom butiken. Jag letar naturligtvis efter det stora fyndet och fastnar slutligen för en tallrik i fajans som enligt uppgift är inköpt i England. Av den både kunniga och trevliga ägaren av affären får jag ett bra paketpris på tallriken och en plättlagg från 1700-talet, så jag kan inte motstå frestelsen att köpa dem. Visst är tallriken härlig med sina starka färger och sitt kraftfulla måleri. Nu väntar det roliga detektivarbetet att identifiera tallriken närmare. Min teori är att det kan vara en 1700-tals tallrik i fajans från Delft i Holland, men jag har i skrivande stund ännu inte kunnat få det bekräftat.

2 kommentarer

  1. Hoppas det är ett fynd och inte en tallrik från 40- eller 50-talet. Skulle aldrig gissat på 1700-tal men så är man ju inte någon vidare antikkännare heller : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *