Hittade skrin från 1600-talet bland skräpet

Den röda tyginredningen har kommit till under senare tid

Jag arbetar bland annat med värderingar för klue.it och ibland händer det att jag får hjärtklappning när jag får in ett föremål. Det var precis vad som hände när jag såg bilderna på det här vackra skrinet. Kunden hade hittat det när hon rensade bland en massa skräp och undrade nu vad det kunde vara och om det möjligen kunde ha något värde.

Föremålet visade sig alltså vara ett mycket gammalt skrin i järnplåt. Notera den intrikata låsmekanismen och bladornamenten på låset. På skrinets sidor kan man se fler bladornament och något slags fantasidjur. Visst är skrinet både vackert och intressant, det måste ha tillhört en högreståndsperson. Ännu idag kan det användas till förvaring av småsaker, på samma sätt som man gjorde för mer än 350 år sedan fast då kanske det handlade mer om värdesaker med tanke på det fina låset. Skrinet är i barock och troligen från början eller mitten av 1600-talet.

Värdet kan jag tyvärr inte uppge i det här sammanhanget.

Sensmoral: Innan du slänger ditt gamla skrin eller något annat som ser gammalt ut så kan det vara bra att låta någon titta närmare på det. Ett tips är att skicka in bilder till www.klue.it

Dekoren av blad och ett fantasidjur. Bilden är blåtonad för att att dekoren ska synas bättre

1 kommentar

  1. Vilken upptäckt!
    Tänk om skrinet kunde berätta vilka hemligheter eller värdefulla saker som det haft hand om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *